Skip to main content

Fontos, hogy a fogalmakkal – LátásEllenőrzés, LátásVizsgálat, SzemVizsgálat – tisztába legyünk! Ne érjen minket csalódás, hogy mi az ami fizetős és mi az ami valóban ingyenes szolgáltatás.

Talán már senkinek nem újdonság, hogy az „Október a Látás Hónapja”, amelyet a Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére rendeznek meg évről évre. A „Látni és látszani” kampányt a Magyar Optikusok Ipartestülete, az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve októbertől decemberig tartó időszakban rendezik meg. Ezen időszak alatt rengeteg akcióval, valamint INGYENES szolgáltatássokkal (LátásEllnőrzés, LátásVizsgálat, vagy akár SzemVizsgálattal), különböző kedvezményekkel várják a kedves ügyfeleiket az optikák.

vizsgálat

Nézzük sorjában, melyik kifejezés pontosan milyen szolgáltatást takar…

LátásEllenőrzés:

a látásellenőrzés folyamata alatt, megállapításra kerül, hogy az ügyfélnek kell-e szemüveg vagy sem. Amennyiben már szemüveges, akkor megnézzük a jelenlegi szemüvege megfelelő látást biztosít-e számára. Így választ kapunk arra, hogy szükséges-e további vizsgálat.

LátásVizsgálat:

ez már a látásellenőrzés folyamatának a folytatása. Erre akkor kerül sor, amikor megállapításra került a látásellenőrzés folyamatában, hogy szemüveg szükséges. A LátásVizsgálat során megállapításra kerül a tökéletesen megfelelő szemüveglencse. Optometrista (látásszakértő specialista), vizsgálja meg az ügyfelet. Először a komputer által, majd a szubjektív (tábla olvastatásával) látáspróbával ellenőrzi a dioptriaértékeket. Szükség esetén távoli, olvasó és akár munkaszemüveget is javasol az ügyfélnek. Ez kortól, nemtől munkakörtől változhat.

SzemVizsgálat:

ezt már Szemész Szakorvos végzi, ez túlmutat a látásvizsgálaton. A páciensnek valószínűleg itt már mélyebb SzemVizsgálatra van szüksége, lehetséges, hogy valamilyen szembetegséggel is rendelkezik. A szemorvos a szemet feltérképezi, szükség esetén szemnyomást mér, szemfeneket vizsgál és az egyéb szűréseket is elvégzi, ha szükségesnek ítéli meg a helyzetet.

Ha kontaktlencsét szeretnél, mi megtanítjuk, hogyan használd helyesen! A szolgáltatásaink között megtalálod a kontaktlencse illesztést és betanítás is!

Ha szükséges, különböző szemész szakorvosi igazolások kiállítására is van lehetőség optikánkban.

Kérésed, kérdésed van? Az írással vagy bármi mással kapcsolatban, bátran tedd fel a hello@ankaoptika.hu e-mail címünkön keresztül, és OptiKatica örömmel válaszol rá vagy akár ír egy hasonló cikket is!

Állandó 10%-os kedvezményünk ide kattintva elérhető!

Reméljük, hogy a cikkünk segít a fogalmak közötti tájékozódásban, és így nem fogsz csalódni, hogy mi van ingyen, és mi nem egy optikában!

Ha tetszett az írásunk, kérjük, hogy megosztással támogasd munkánkat! Keress, kövess egyéb közösségi oldalainkon is! Várunk szeretettel az ANKA optikában, Óbudán!

 

OptiKatica

IDŐpontFOGLALÁS | mobil/viber: +36 20 380 8329 | e-mail: hello@ankaoptika.hu

 

ANKA optika – A szeme DOKTORA!

#OptiKatica

#ANKAoptika #ANKAoptikaAszemeDOKTORA #Óbuda #Szentendre

#OktóberALátásHónapja #LátásHónapja #LátniésLátszani #FontosALátásom

#optika #szemészet #GyermekSzemészet #OrvosiSzemViszgálat #SzemVizsgálat #LátásVizsgálat #CégesLátásSzűrés
#Szemüveg #NapSzemüveg #KékFénySzakértő
#exelens #essilor #Varilux #magyar #ukrán #orosz #román #angol #német

#DÍJMENTESLátásVizsgálat #DÍJMENTESSzemVizsgálat #HatKÜLÖNBÖZŐnyelvenVizsgálunk #KÜLÖNLEGESszemüvegkeretek #SPECIÁLISnyitvatartás #HAZAIgyártásúmagyarszemüveglencsék #egypluszegyszemüveglencseAJÁNLAT #TeljeskörűPRÉMIUMésPRÉMIUMpluszbiztosítás #INGYENESparkolás #MagyarCSALÁDIvállalkozás #HITELESSÉG #SzemüvegGONDOZÁS #PénzvisszafizetésiGARANCIA #ANKAoptikaÜgyfélKártya #ÜgyfélKártyaAHűségesÜgyfeleinknek #TELJESKÖRŰCégesLátásSzűrés