Skip to main content

Rólunk

Ismerj meg minket közelebbről!

ANKA optika – A szeme DOKTORA!

Ha többet szeretnél tudni rólunk, akkor a képeinkre kattintva személyes bemutatkozóinkat találod.

látszerész | ügyvezető | tulajdonos

Károly Tamás

🇭🇺 🇬🇧 🇷🇺

1983-ban Ungváron születtem, 2009-ben végeztem Látszerész és Fotocikk-kereskedőként.

Az optikus szakmával már gyermekkoromban találkoztam szüleim által, mindketten szemész főorvosok. Sokat jártam-keltem az optikákban, ahol rendeltek, így hamar magamba szippantottam a szakma „szellemét”.

Látszerész -optikus- végzettségem a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskolában 2009-ben szereztem meg. Szakmai tapasztalatomra vidéki, családi optikákban tettem szert, amit ez úton is Hálásan Köszönök a tulajdonosoknak! A szakmát mind a mai napig tanulom a munkatársaimtól, online és offline tréningeken, képzéseken. A Magyar Optikus Ipartestület alapítványának A Látásért Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok.

április 9-én nyitottuk meg édesanyámmal – Dr. Károly Katalinnal – karöltve közös ANKA optikánkat!
Szabadidőm önismerettel, önfejlesztéssel, olvasással, sportolással töltöm. A természetben kirándulni, túrázni és futni is szeretek. Az igazi feltöltődést, kikapcsolódást számomra a SzaunaCeremónia adja meg. Alkalmanként szaunázással kapcsolatos eseményeket is szervezek.

Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, olyan munkatársak vesznek körül, kiktől napi szinten tanulok, inspirálódok!

Kedvenc idézetem:

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” – Henry Ford

Magyarul (🇭🇺) beszél, angol (🇬🇧) és orosz (🇷🇺) nyelven megérteti magát! Szerdán szinte biztosan az ANKA optika – Szentendre szaküzletünkben találkozhatsz Tamással.

tamas[kukac]ankaoptika[pont]hu

szemész főorvosnő | tulajdonos

Dr. Károly Katalin

🇭🇺 🇺🇦 🇷🇺

1960-ban Ungváron születtem, 1983-ban végeztem az Ungvári Egyetem Orvosi Karán.

1990-től szemészként dolgozom. Szakvizsgámat 1994-ben a Debreceni Orvostudomány Egyetemen szereztem meg . A Nyiregyházi Megyei Kórház szemészetén dolgoztam, majd a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban,  2023. február 1-től a mai napig a szentendrei szemészeti szakrendelőben. Rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, lételemem a tanulás, az új megoldások elsajátítása, megőrizve a hagyományos orvoslás tapasztalatait. Számomra mindig örömteli pillanat, mikor munkámmal másokon segíthetek, pácienseim szemük világának megőrzésében, javításában.

ANKA optikánk 2019. április 9-én nyitottuk meg fiammal Károly Tamással karöltve közösen, két másik gyermekem támogatásával!

Szabadidőmben, szívesen olvasok, utazom, sétálok párommal és a kutyánkkal.

Tamás:

„Szakmai tapasztalata vitathatatlan, munkája a hivatása!”

Magyarul (🇭🇺) és anyanyelvi szinten ukránul (🇺🇦) és oroszul (🇷🇺) is beszél, Vizsgál 5 éves kortól. Hétfőnként 9:00-19:00 és pénteken 9:00-14:00 között rendel az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben Dr. Károly Katalin.

 

katalin[kukac]ankaoptika[pont]hu

szemész szakorvos

Dr. Bálint Hajnal

🇭🇺 🇬🇧 🇷🇴

Székelyudvarhelyen születtem, 2005-ben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem. Szakmai tapasztalataimat kórházi-, szakrendelői-, illetve optikában történő ellátás keretein belül szereztem.

Az ANKA optika csapatát 2019. április 9-ei nyitása óta erősítem.

Rendszeresen játok szakmai továbbképzésekre, kiemelten fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, az új megoldások elsajátítását, megőrizve a hagyományos orvoslás tapasztalatait. Pácienseim a legnagyobb körültekintéssel vizsgálom és tájékoztatom.

Szabadidőmben minőségi időt töltök két gyermekemmel, olvasok és sportolok.

Tamás:

„Szakmáját a legnagyobb alázattal gyakorolja!”

Magyar (🇭🇺), angol (🇬🇧) és román (🇷🇴) nyelven beszél, Vizsgál 14 éves kortól. Minden szerdán, 14:15 – 16:15 között rendel az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben. Szükség, igény esetén, előre egyeztetett későbbi időpontban is megvizsgál Dr. Bálint Hajnal. 

hajnal[kukac]ankaoptika[pont]hu

 

látszerész | kontaktológus | optometrista

Nécsei Gábor

🇭🇺 🇬🇧 🇩🇪

Látszerész végzettségem1993-ban szereztem, majd 1997 -ben végeztem az Egészségügyi Főiskolán optometrista szakon. Szakmai tapasztalatom Magyarország egyik legnagyobb optikai hálózatába, majd közel 6 évet német nyelvterületen működő optikákban szereztem.

Az ANKA optika csapatát 2019. április 9-ei nyitása óta erősítem.

A látás egyénenként nagyon szubjektív élmény, így ennek megfelelően igyekszem a személyre szabott LátásVizsgálat elvégzésére, a legmegfelelőbb optikai korrekció megadására. Számomra legfontosabb, hogy a hozzánk betérő ügyfél maximálisan elégedetten távozzon, hogy később is örömmel térjen vissza üzletünkbe.

Szabadidőmet szívesen töltöm a természetben és latin-amerikai táncok gyakorlásával. Továbbá érdekel még a filmvágás, repülőmodellezés és a rádióamatőrködés.

Tamás:

„Mindig van mit tanulnom Gábortól! A tökéletesen élesen látó szemüveg megtalálásának szakértője!”

Magyar (🇭🇺), angol (🇬🇧) és német (🇩🇪) nyelven beszél, Vizsgál 14 éves kortól. Csütörtöki napokon szinte biztosan az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben találkozhatsz Gáborral.

optikai tanácsadó | látszerész

Ormándi Erna

🇭🇺 🇬🇧

2008-ban ismerkedtem meg a látszerész szakmával, amit azóta is nagyon szeretek. Testhezállónak érzem a látásjavításban való segítségnyújtást. Szakmai tapasztalatomat láncban működő optikákban illetve kisebb üzletekben szereztem.

Az ANKA optika csapatát 2021. márciusa óta erősítem.

Holisztikus szemléletmódot képviselek. Test-szellem-lélek harmóniájára figyelek. Hiszem, hogy a nézőpontunk alakítja a valóságunkat.

Szabadidőmben szeretek természetben lenni, olvasni, táncolni, tanulni.

Kedvenc idézetem: „Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” – Fodor Ákos

Tamás:

„Erna érzéke hihetetlen! A Neked javasolt szemüveget, biztos, hogy a környezeted sem hagyja majd pozitív szó nélkül! Bízz benne!”

Magyarul (🇭🇺) beszél, angol (🇬🇧 ) nyelven megérteti magát. Hétfőn és pénteken szinte biztosan az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben találkozhatsz Ernával.

erna[kukac]ankaoptika[pont]hu

optikai tanácsadó | látszerész

Lucsko Angéla

🇭🇺 🇷🇺

2000-ben, a hajdan volt Fotex által ismerkedtem meg az optika szakmával, 2004-ben elvégeztem a látszerész iskolát, így Látszerész és fotocikk-kereskedő lettem. Szakmai tapasztalatom több nagy cégnél szereztem. Szeretek emberekkel dolgozni. Jó érzés tölt el, ha elégedett az Ügyfél.

2022-ben a háború kitörését követően egy harkovi doktornő került alkalmazásba az ANKA optikába, a nyelvi nehézségek miatt szükség volt tolmácsra, így ekkor ismertem meg az ANKA optikát és azóta is erősítem a csapatukat.

Szabadidőmben sokat sétálok a Bátor nevű kutyámmal, sokat kirándulok.

Motóm: „Bízz Magadban! Sokkal erősebb vagy mint hinnéd!”

Tamás:

„Angi számára nincs lehetetlen, tapasztalata utolérhetetlen!”

Magyar (🇭🇺) és orosz (🇷🇴) nyelven beszél, hétfőn és pénteken szinte biztosan az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben találkozhatsz Angival.

angela[kukac]ankaoptika[pont]hu

asszisztens | optikai tanácsadó

Zabolai Petra

🇭🇺 🇬🇧

Középiskolám sikeres elvégzését követően több OKJ-s végzettséget is szereztem. Végül 2018-ban egy nagy optikai hálózatnál találtam meg a helyem, mint optikai tanácsadó, értékesítő. Itt lehetőségem adódott az optikus szakma szépségeit elsajátítani, amit azóta is nagy lelkesedéssel folyamatosan tanulok.

Az ANKA optika csapatát 2023. júliusa óta erősítem.

Napi szinten okulok a munkatársaimtól, vagy különböző optikai online- vagy offline rendezvények keretein belül. Jó érzéssel tölt el az, ha segítségére tudok lenni az Ügyfélnek, a keret-, a lencse választásban. Boldogsággal tölt el, ha egy sérült keretet újra „kedvenc szemüveggé” tudok varázsolni. Külön öröm számomra, ha az Ügyféllel közösen megtaláljuk a Hozzá tökéletesen passzoló szemüvegkeretet egy -egy hosszabb, már-már reménytelennek tűnő helyzetet kövezően.

Szabadidőmben nagyon szeretek a férjemmel és kutyánkkal kirándulni, a szabadban lenni. Kikapcsolódásként szeretek kreatívkodni, kézműves dekorációkat készíteni.

Mottóm: „Csináld azt, amit szeretsz, szeresd azt, amit csinálsz.”

Tamás:

„Petra kedvessége, alázata végtelen!”

Magyarul (🇭🇺) beszél, angol (🇬🇧 ) nyelven megérteti magát. A hét szinte minden napján az  ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben, páratlan hetek csütörtökén az ANKA optika – Szentendre szaküzletünkben találkozhatsz Petrával.

petra[kukac]ankaoptika[pont]hu

asszisztens | optikai tanácsadó

Szentpéteri Melinda

🇭🇺 🇬🇧

Kereskedelmi tanulmányaim befejezését követően, egy vidéki családi optikában sikerült elhelyezkednem. Lelkes pályakezdőként itt sajátítottam el a szemüvegkeretek és a hozzájuk tartozó lencsék értékesítésének folyamatait. Mire figyeljünk keret választásnál, milyen keretbe milyen lencse tehető vagy nem. Egészen az apró részletekig kiterjedően tanítottak, szívtam magamba a tudást. Ebben az optikában ismertem meg az ANKA optika egyik tulajdonosát, Dr. Károly Katalint szemész főorvosnőt, akivel kiváló munka-, barátikapcsolatot, sikerült kialakítanunk.

2020-óta támogatom a doktornő munkáját az ANKA optika – Óbuda szaküzletükben.

Főállásban az egyik mobilszolgáltatónál dolgozom, szabadidőmben kikapcsol az olvasás és a fiammal töltött idő.

Tamás:

„Melinda támogatásával minden flottul megy! Fogadd szolgálatát!”

Magyarul (🇭🇺) beszél, angol (🇬🇧 ) nyelven megérteti magát. Dr. Károly Katalin rendelési idejében alkalmanként az ANKA optika – Óbuda szaküzletünkben találkozhatsz Melindával.

melinda[kukac]ankaoptika[pont]hu

virtuális asszisztens

Csatlós Brigita

🇭🇺 🇬🇧

Történetünk…

Miért ANKA, honnan jött ez a név?

Családi vállalkozás keretein belül valósítottuk meg az optikánkat, amelynek nevét nagymamánk tiszteletére választottuk. Amikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy szemészeti szaküzlet megnyitásába, már rég eldöntött volt, hogy ha megnyitunk, azt ANKA néven tesszük. ANKA, az Aranka név becézése, gyerekként hívtuk így a Nagymamánkat. Mind a mai napig büszkén gondolunk rá, és szellemiségének szeretetével, odaadásával karöltve alakítottuk családi hangulatúvá az ANKA optika – Óbuda szaküzletet, ami 2019. április 9-én (nyitás ideje) fogadta első Ügyfelét.

Az ANKA optika – Óbuda szaküzletünk a jelenkor minden igényét kielégíti, hiszen minőségi szemüvegkeretek-, szemüveglencsék-, napszemüvegek-, kontaktlencsék és kiegészítőik szaküzlete. Szemüveg javítására, szervizelésére is adott a lehetőség.

Szemészeti Szakrendelőként működünk 2023. óta, ahol már 5 éves kortól a szemész főorvosnő Orvosi SzemVizsgálatot végez. 14 éves kortól szemész szakorvosaink és Optometrista (látásszakértő) munkatársaink várnak. Optometrista LátásVizsgálatot és KontaktLencse illesztést, betanítást végez, szemész szakorvosaink SzemVizsgálatot.

Szeretettel Várunk Téged és a jól látni szerető Ügyfeleket!

Dr. Károly Katalin & Károly Tamás, alapítók
és az ANKA optika csapata

Időpontfoglalás