Skip to main content

Teljeskörű CÉGES látásszűrés

Az ANKA optika TELJESKÖRŰ helyszíni kitelepüléssel, akár DÍJMENTESEN is vállalja a Céged LátásSzűrését!

Mit jelent a teljeskörű?

A kitelepülés során viszünk szemüvegkereteket (216 db) és minta szemüveglencséket (36 db) is!

Szűrés & Értékesítés a helyszínen!

Miért kell látásszűrést végezni?

Az egészségügyi miniszter által kibocsátott munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII törvény, valamint az 50/1999. /XI. 3. EüM rendelet alapján a munkáltatónak biztosítania kell a munkavállalóinknak a képernyő előtt munkavégzéshez szükséges éleslátást biztosító szemüveget.

Amennyiben nem tudja igazolni a cég, törvényben és a rendeletekben előírtakat, akkor Munkavédelmi- és Munkaügyi Hatóságok bírságolhatnak!

A napi több mint 4 órát (4x50p), képernyő előtt dolgozóknak, ha optikánk megtehetné, kötelezővé tenné a kékfény szűrővel ellátott szemüveg munka közbeni (monitor, kijelző nézése) állandó viseletét, ezzel megelőzve különböző szembetegségek kialakulását! A dioptriát nem igénylő szemre is! MUNKAVÉDELMI eszköz!

Kinek kötelező és kinek adható és milyen gyakran „szemüveg támogatás”?

Kötelező annak a munkatársnak, aki…

…legalább napi 4 órát (4×50 percet) tölt munkaidejéből képernyő (monitor, kijelző stb.) előtt és ezt a munkaszerződése, vagy munkaköri leírása tartalmazza.
…orvosi javaslat alapján szükséges dioptriás „képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg”.

Fent felsorolt állítások közül már egy teljesülésével a támogatás összege, a teljes szemüvegének ára (minimálisan szükséges szemüveglencse és keret költsége, formai követelményeknek megfelelő számla!), a gyakoriságát az orvosi javaslat (látásváltozás) határozza meg. Ez az összeg SZJA mentesen adható/kifizethető a munkavállaló számára.

Adható „szemüveg támogatás” annak a munkatársnak kétévente, akinek csak szeretné a munkáltató, DE ezen juttatás már SZJA köteles!

Miért fontos a munkatársak rendszeres látásélesség ellenőrzésére?

 • A számítógép képernyőjének, gépek/műszerek digitális kijelző felületeinek folyamatos és koncentrált nézése közben sokkal kevesebbet pislogunk, szemünk szárazabbá válik, égető/viszkető érzés lép fel, homályos látás alakulhat ki.
 • A digitális felületek által sugárzott, meghatározott hullámhossz tartományú, szemünkbe érkező káros kék fény sugarak nagymértékben megerőltetik és fárasztják az egészséges, dioptriát még nem igénylő szemet is.
 • Amennyiben a felsoroltakhoz hozzáadódik a megfelelő korrekció (dioptria) hiánya is, az jelentősen befolyásolhatja a munkavégzés hatékonyságát: koncentrációs problémák, idegi fáradság, fejfájás, homályos látás léphetnek fel.

Miért jó, ha a munkatársait ránk bízza?

 • A munkatársad rövid időre esik csak ki a munkából (helyszíni kitelepülés esetén!)!
 • „Fogjuk a kezed” az első pillanatól kezdve, hogy pontosan milyen folyamtok várhatóak, mit varunk el és nyújtunk cserébe!
 • Támogatunk az adminisztráció elvégzésében!
 • Könyvelés technikailag is szükség esetén szolgálatkészek vagyunk!
 • A szűrést magyar nyelven végezzük, de szükség esetén ukrán, orosz, angol, német és román nyelveken is vállaljuk!

Ma egy jó minőségűnek mondható kék fény szűrős (monitorszűrős) réteggel ellátott komplett szemüveg értéke 40.000 Ft.

Úgy gondoljuk -javasoljuk- érdemes egy legalább ekkora összeggel hozzájárulni munkatársad szemüvegéhez, ezzel lojalitást építesz, Cafetériaként is felfogható! Két évente adható támogatás!

Töltsd ki MOST az „1 perces táblázat”-ot!

72 órán belül küldjük a cégedre optimalizált megoldásunk!

  Foglaljon időpontot online!

  Látogass el hozzánk!  Kérjen időpontot online, gyorsan és egyszerűen.

  Időpontfoglalás