Skip to main content

„Úgy lásd a holnapot, mint ahogy a tegnapra emlékezel!” – Vajon a Te szervezeted felkészült a hosszú távú éles látásra? Megfelelő a szervezeted  vitamin szintje?

Szemünk világa egyik legféltettebb kincsünk, ennek megfelelően kell gondoskodnunk róla. Támogathatjuk védőszemüveggel, rendszeres szemtornával, tudatos táplálkozással és megfelelő vitaminokkal és nyomelemekkel. Az emberek több mint kétharmada úgy véli, hogy az öt érzékszerve közül a „szeme fénye”, a látás a legfontosabb. Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy milyen mikrotápanyagok lényegesek a szem számára. Ahogy mi öregszünk, a látásunk is, ez törvényszerű. A rengeteg fényen, káros sugarakon és szennyeződéseken kívül a számítógép használat és bizony az egészségtelen életmód is erősen közrejátszik látásunk romlásában. Nézzük, mikre kell figyelnünk, hogy szemünk fényét épségben tartsuk!

Nézzük sorba, mit (t)ehetünk szemünkért, hogy ne csak nézzünk, lássunk is…

Megfelelő szemüveg:

Különböző munkakörökben előírt és szükséges különböző védőszemüvegek használata. Korunk mindennapjaiba megjelenő kékfény (TV, tabletek, laptopok, okos telefonok és a mesterséges világító testek is – káros fényeket sugárzó eszközök!) elleni vedelmet biztosító megfelelő kékfényszűrővel ellátott munkaszemüveg, mely elsősorban számítógép használatakor tud nagy segítséágünkre lenni.

Szemtorna:

A minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes. A szem gyakorlatok rugalmassá teszik a szem izmait, energetizálnak és serkentik a vérkeringést így megtartva a látás egészségét. A gyakori „edzés”-sel megőrizhető a látás egészsége, javítható a fókusz és a koncentráció is.

Tudatos táplálkozás:

Az (öregedő – presbyopia) szem számára fontos mikrotápanyagat tartalmazza alábbi gyümölcsök, zöltségek, magvak és ételek fogyasztása elengedhetetlen a szem megfelelő működésének fenntartásához. Továbbá itt is mint minden szervünk normális működéséhet elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is.

– máj, tojás, répa, kelkáposzta, spenót, cukkini, kelbimbó, mustármag, bab, brokkoli, narancs, mangó… (lutein, zeaxantin, A-vitamin)
– halhús, különféle halak, pl. lazac (omega 3- és 6 zsírsavak)
– vöröshús, homár, osztriga, marhahús, tojás, bab, búzacsíra, diófélék, úgy mint dió, brazil dió, stb., teljes kiőrlésű gabona, fokhagyma, tejfélék: tej, joghurt, vaj  (cink és szelén, D-vitamin)
– citrus félék, bogyós gyümölcsök: málna, szeder, ribizli, áfonya… (C-vitamin)
– csonthéjasok: napraforgómag,  földimogyoró, mandula… (E-vitamin)

Megfelelő vitaminok:

fent felsorolt tápanyagok tükrében jól körvonalazódott, hogy egy „jó” vitaminnak miket kellene tartlamaznia: A-, C-, D- E-vitamin, lutein, zeaxantin, cink, a szelén és omega 3- és 6 zsírsavak.

 

Noha a vitaminokkal sem védhetők ki 100 %-os hatásfokkal a súlyos szemkárosodások, a „szemvitaminok” csökkenthetik a szemkárosodások kockázatát, a megfelelő és redszeres látás- és szemvizsgálat mellett. 

Foods high in Iron, including eggs, nuts, spinach, beans, seafood, liver, tomatoes. Top view

Reméljük, hogy a cikkünk segít eligazodni a megfelelő készítmények között!

Kérésed, kérdésed van? Az írással vagy bármi mással kapcsolatban, bátran tedd fel a hello@ankaoptika.hu email címünkön keresztül, és OptiKatica örömmel válaszol rá vagy akár ír egy hasonló cikket is!

Állandó 10%-os kedvezményünk ide kattintva elérhető!

Ha tetszett az írásunk, kérjük, hogy megosztással támogasd munkánkat! Keress, kövess egyéb közösségi oldalainkon is! Várunk szeretettel az ANKA optikában, Óbudán!

OptiKatica

 

IDŐpontFOGLALÁS | mobil/viber: +36 20 380 8329 | e-mail: hello@ankaoptika.hu

 

ANKA optika – A szeme DOKTORA!

#OptiKatica

#ANKAoptika #ANKAoptikaAszemeDOKTORA #Óbuda #Szentendre

#OktóberALátásHónapja #LátásHónapja #LátniésLátszani #FontosALátásom

#optika #szemészet #GyermekSzemészet #OrvosiSzemViszgálat #SzemVizsgálat #LátásVizsgálat #CégesLátásSzűrés
#Szemüveg #NapSzemüveg #KékFénySzakértő
#exelens #essilor #Varilux #magyar #ukrán #orosz #román #angol #német

#DÍJMENTESLátásVizsgálat #DÍJMENTESSzemVizsgálat #HatKÜLÖNBÖZŐnyelvenVizsgálunk #KÜLÖNLEGESszemüvegkeretek #SPECIÁLISnyitvatartás #HAZAIgyártásúmagyarszemüveglencsék #egypluszegyszemüveglencseAJÁNLAT #TeljeskörűPRÉMIUMésPRÉMIUMpluszbiztosítás #INGYENESparkolás #MagyarCSALÁDIvállalkozás #HITELESSÉG #SzemüvegGONDOZÁS #PénzvisszafizetésiGARANCIA #ANKAoptikaÜgyfélKártya #ÜgyfélKártyaAHűségesÜgyfeleinknek #TELJESKÖRŰCégesLátásSzűrés